Hing Ting Lai & Tobias Kabos winnen 7e Santpoortse Kroeglopertoernooi!

Op zondag 29 juli (op dag 2 van de Santpoortse feestweek) was het tijd voor het 7e Santpoortse Kroeglopertoernooi. Ditmaal ontbraken Manor en Laantje als speellocaties. Maar dankzij Korf catering hadden we er met de feesttent op de Weyman Weide een mooie locatie bij.

(Mede) Dankzij het stralende weer was er ook weer een mooi aantal deelnemers: maar liefst 126 schakers meldden zich ’s ochtend bij de Wildeman. Onder hen 2-voudig kampioenen Hing Ting Lai & Tobias Kabos, oud-winnaar Arno Bezemer & oud-Santpoorter Robbert van het Kaar, snelschaakcracks Manuel Bosboom & Benjamin Nachbar en de BN-ers Nick Schilder en Tex de Wit, lokale favorieten Peter de RoodeBas Haver en andere local heroes zoals team Hageman en team Swier.

In de Wildeman werd iedereen

Anne & Anne
Anne & Anne

zoals altijd gastvrij ontvangen met een lekkere koffie van de Wildeman en een warme glimlach van onze onmisbare hulp aan de inschrijftafel AnneAnne. Al snel was de indeling voor de 1e ronde bekend en konden de schakers na een welkomstpraatje van Harddraverijvoorzitter Bas Kuntz en Schaakclub Santpoort voorzitter Rob de Roode snel van start.

In de 1e ronde lieten de 2 sterkste duo’s al gelijk een halfje liggen. de Jong Lammers en van ReesGravemaker haalden een halfje tegen respectievelijk LaiKabos en KleinRoggeveen. Zo waren Keetman van Liempt na ronde 3 de trotse koplopers met 6 uit 6. Helaas verloren zij de 2 rondes daarna.

Na ronde 5 was het eigenlijk weer net als afgelopen jaren en stonden Lai Kabos weer bovenaan met 9 uit 10. Maar er moest nog wel goed voor geschaakt worden want ze werden op de voet gevolgd door  de WitHendriks en BosboomNachbar.

Dat ging ze uitstekend af en zo waren na 7 rondes Hing Ting LaiTobias

Kabos opnieuw de terechte kampioenen met 11,5 uit 14 en konden de prachtige nieuwe wisselbeker van Swier sportprijzen in ontvangst nemen. Op maar liefst een vol punt werden last-minute aanmelders Manuel Bosboom Benjamin Nachbar 2e met 10,5 uit 14. De gedeeld 3e t/m 6e plek was er voor Danny de RuiterJos VlamingTex de WitVictor HendriksDavid Klein Pieter Roggeveen en Rini KuijfCarlos Preuter met 10 uit 14.

Kampioenen 2018
Hing Ting Lai & Tobias Kabos voor de 3e keer kampioen van Santpoort!

De ratingprijzen t/m 1900 waren voor Dragan SkrobicArd van BeekMaurits de JongAnton Lammers (winnen altijd in Santpoort).
De ratingprijzen t/m 1650 waren voor Özden TunaFrederik van SteenbergenBarry BroekElmar de Roode en Frans van der HeidenWillem van Randwijk.
De ratingprijzen t/m 1400 waren voor Jeroen ZweersEdwin MonsHans LoefTon Vis en Shrey JaitlyAbhishek Pillai (tevens de jeugdprijs).

Na afloop werd er door maar liefst 39 schakers nog flink gesmuld van een heerlijk buffet bij speellocatie Chen Tong Kong en werd er nog tot laat door getafeld.

Voor ons als organisatie was het weer een geslaagd toernooi! Maar dat alles kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder de hulp van mijn mede-organisatoren Rob de Roode en Bas Haver, de dames AnneAnne en de Harddraverijvereniging Santpoort & Omstreken.

Veel dank aan onze speellocaties: café de Wildeman, café BartjeBrasserie Bank, restaurant Dingespoortrestaurant Chen Tong KongHotel de Weyman en Korf catering van de feesttent en onze sponsoren  Swier sportprijzen, Santpoorts bierMolenduyn bierde Santpoortse Verleiding, lunchroom LaantjeWijnhuis ten Bilt en Gall&Gall van Zetten. Wij hopen volgend jaar weer een beroep op jullie te mogen doen!

De eindstand is hier te vinden.
Foto’s van het toernooi zijn hier en hier te vinden.

Wij hopen jullie allen volgend jaar weer te mogen begroeten in Santpoort!

Hans Kors